19 juni 2018 – Rondleiding in l’Escargotière St. Véron in Braine-le-Château

Betreft : Bezoek en lunch in L’ESCARGOTIERE St. Véron sprl

Rue Saint Véron 26C, te 1440 Braine-le-Château (nabij Hallerbos en Meurisses)

AFSPRAAK OM 12U MET EIGEN VERVOER (PARKING BESCHIKBAAR) OF

ALLEEN VOOR LUNCH : OM 12 u 45’ OP HETZELFDE ADRES

PRIJS : 48 €/persoon ter plaatse te betalen (all-in)

OPGEPAST : RESERVEREN IS NOODZAKELIJK VOOR 1 OF 2 PERSONEN TEN LAATSTE OP 10 JUNI (telefonisch of per e-mail bij Rosalie)

De escargotkwekerij “Saint Véron” is een kleine familiale onderneming dat zich bevindt op de grens tussen Lembeek en Braine-le-Chateau, links van de straat is het Waalse- en rechts van dezelfde straat is het Vlaamse Gewest. De voorziene rondleiding zal in het Frans gebeuren en duurt 3 kwartier vanaf 12 uur. Indien nodig, zal het bestuur de moeilijkste termen vertalen.

In hun kwekerij kunnen we ontdekken op welke wijze deze lekkere beestjes gekweekt worden, vanaf de eitjes tot het plukken. Het restaurant “Les Eleveurs”, ons clubhuis, is één van hun belangrijkste klanten.

De escargot-liefhebbers kunnen hun hartje ophalen aan de hand van het escargotmenu, hierna vermeld. Wie het leven van deze beestjes wenst te sparen kan voor een alternatief, maar even lekker menu kiezen. GELIEVE UW KEUZE BIJ DE RESERVERING UITDRUKKELIJK TE MELDEN. BIJ GEBREK WORDT HET ESCARGOTMENU VOORZIEN.

Bij deze gelegenheid zullen we bij de hoofdschotel een Belgische ecologische rode wijn proeven van het domein Chenoy. Dit domein is gelegen in Emines (Provincie Namen). Het domein, dat eigendom is van de heer Philippe Grafé (ex-Afgevaardigd-Bestuurder van het bekende wijnhuis Grafé-Lecocq, dat wij 3 jaar geleden bezochten), is de grootste producent van rode wijn in België.

Om 12u45’ wordt er een aperitief met hapjes voorzien en de volgende lunch, begeleid van een witte Chardonnay-wijn en bovenvermelde rode wijn :

     MENU MET ESCARGOTS                                        SCAMPI-MENU

6 Escargots met lookboter – brood         6 Scampi met lookboter en brood

Gevulde kwartel met rozijnensaus         Gekonfijte eendenbil met

en garnituur                                               bosbessensaus en garnituur

                                              IJs met aardbeien

                                                     Moka

De leden die uitsluitend van de lunch wensen te genieten dienen dit te vermelden bij reservering.

Indien er leden zouden zijn met transportproblemen, vragen wij om dit tijdig aan Rosalie of Annie te melden, zodat zij aan deze mensen een oplossing kunnen voorstellen.

Wij rekenen op onze leden en hun partners om zeer talrijk aanwezig te zijn.

Wij danken U bij voorbaat.

HET BESTUUR